Pel en snipper de ui en fruit deze aan in iets boter. Voeg het gehakt toe, bak het rul en gaar en breng het op smaak met peper en zout.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook deze in water met zout in ca 12 minuten gaar. Breng de melk met de rest van de boter aan de kook en vermeng dit met de aardappelen. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met zout. Schep het gehakt- uimengsel in een ovenschaal en lepel de appelmoes hierop.
Schep vervolgens de gekookte kool erop en dek het geheel af met de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel (of beschuitkruim) en besprenkel het gerecht met de olie. Zet de schaal ca. 35 minuten in de oven op 200 graden voor een lekker krokant korstje.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |